Details:

Date:

27Jul

Time:

23:00

Location:

Main Stage

About event

Bend je formiran u proleće 2011. od strane Bojana Gluvajića (vokal i gitara) i Borisa Bakalova (vokal). Ubrzo su im se priključili Boris Barović (bubanj), Mane Gluvajić (bas gitara) i Kuga Boriša (klavijature). Kasnije su u sastav došli i Nemanja Vujović (gitara), Dragana Ilić (prateći vokal) i Igor Martinko (violina,truba,harmonika,gitara).  U jesen 2012. doslo je do promene na bubnjevima. Kristian Hengl ulazi u bend. Početkom 2014. godine, umesto Hegla za bubnjeva seda Milica Rančić, a početkom 2015. godine nju zamenjuje Marko Leđenac.

Ničim izazvan je koncentrisan na autorsku muziku sa krajnje iskrenim tekstovima inspirisanim ljubavlju, životom, raznim unutrašnjim dilemama, sukobima i svakodnevicom koja se krije iza banalnosti koja nas okružuje. Tekstove oživljavaju raznovrsni ritmovi od valcera i tanga, preko latino ritmova do fanka i roka. Veliki broj akustičnih instrumenata doprinosi stvaranju zanimljivog arhaičnog zvuka

U proleće 2012. uspostavljaju saradnju sa Đanijem Pervanom, bubnjarem i producentom sarajevskog sastava Letu Štuke i Rundekovog Cargo Orchestra  i iz te saradnje nastaje prvi singl ”O tebi”.
Glasovima slušalaca pesma  „O tebi“ je krajem 2012. proglašena domaćim hitom godine na Radiju B92.

Sredinom aprila 2014. godine objavljuju s voj prvi studijski album pod istoimenim nazivom.  Album se sastoji od šest već ranije objavljenih singlova i četiri potpuno nove pesme i produkcijsko je delo Ðanija Pervana.  Ploča je snimana tokom dvogodišnjeg perioda u mostarskom studiju MC Pavarotti, zatim u studiju Šamarčina u Vrbasu, kao i u studiju Dobro polje u Beogradu.

Brojnim nastupima tokom protekle godine širom Srbijei Crne Gore, kao i singlovima “Rekla je” i “Bo bo bom” samo su potrvrdili činjenicu da su jedan od najperspektivnijih domaćih mlađih sastava.

“Ničim izazvan nije nešto što bi se nazvalo projektom. Ovaj album je plod najiskrenije, moglo bi se reći i dečije želje za stvaranjem muzike. “Ničim izazvan” je trenutak kada otvaramo oči i shvatamo da smo u snu. Članovi benda su sa izlaskom albuma tek počeli da sanjaju.”

Krajem novembra 2015. izašao je njihov drugi album “Odlaziš?” (Lampshade Media). Album je sniman u više navrata u studiju  Šamarčina u Vrbasu. Produkcija je ponovo bila poverena Đaniju Pervanu, a na vokalnim deonicama u pesmi “Beskućnik” gostuje Darko Rundek.